Om mig

Mitt foto
Stolt laktoovo-vegetarian, fantasy-nörd och högkänslig hårdrockare. Högaktar Legend of Zelda och tror att fin- och fulkultur är en myt, det finns bara kultur.

lördag, augusti 02, 2008

Göteborg dag 5-what was won, what was lsot

Sista dagen i Göteborg spenderade jag hemma hos Milo i Trollhättan innan jag drog hem igen. Tågresan gick bra-"bara" tio minuters försening och fruktansvärt irriterande att radion bröts hela tiden för att tala om var folk skulle byta i Katrineholm. Äkta tåglyx vore attkunna knappa in sin destination och på så vis slippa irrelevant info (jag lyssnade på ett program om skräckfilm på P3). Men hem kom jag och slängde mig direkt ner på golvet för att gosa med katterna.

Den här resan gav mig, förutom sköna minnen och härliga möten med goa vänner, gamla som nya irl som url, och ny energi även en väldig bekräftelse av mig som rocker. Jag är, som de flesta av er kanske vet, ganska ny inom hårdrocksvärlden och ibland har känt mig lite blåbär, fram tills nu. Dessutom var det länge sedan jag kände mig så snygg som de här dagarna. Välplanerad garderob alltså. Borde klä mig rockigt oftare.

Göteborg Dag 4-livin it up and I'm going down

Enligt orginalplanen skulle jag ha givit mig iväg till stationen i Göteborg och tagit en buss till Trollhättan. Men ibland ler metalgudarna mot mig så resan blev bättre än så. Fick natten innan sms från en av mina vänner i Trollhättan (sångaren i bandet jag är streetteam åt) med frågan om jag ville ha lift eftersom han hade bilen i Göteborg. Tackade inte nej så istället för att knö och svettas med en massa folk på en buss så blev det trevligt sällskap i bil. Han hade dessutom tagit sig friheten att boka in oss på frukost hos två vänner. Hade inte träffat dem innan men goa människor var det:D Innan nerresan hade jag bett att få hans lägenhet och fick min önskan uppfylld med råge. Har nämligen inte bara sett lägenheten, jag har också hjälpt till att renovera den. Så hamnar ni hemma hos honom kan ni beundra lister och tapetskarvar (höll förövrigt nästan ett hyllningstal till den snygga medaljong-tapeten).Min inre Metal-Ernst kom igång ordentligt och när frågade på kom upp om ny färg i halllen kommer frågan från mig "Vad vill du känna när du kommer in i hallen?" Skojade om att inom Feng Shui sägs det att en person lämnar en del av sin energi bara genom att gå in i ett rum. Om det stämmer kommer det krävas Crimson-exorcism där om några år.

Efter några varma timmars renovering och fikande med fler sköna mäniskor, tog jag mig med lite hjälp från min vän hem till min goa nätvän som jag skulle bo hos. Har aldrig varit där men det kändes som att vara hemma. Och efter alla vandrarhem och uteliv var det så himla skönt att bara krypa upp i en soffa och se på "Eragon" (bra film imo). På samma soffa slocknade jag sedan:)

torsdag, juli 31, 2008

Göteborg dag 3-Scream for me Sweden!

Tredje dagen och dagen D i Göteborg. Dagen då jag skulle se Iron Maiden för första gången. Som början på dagen så inledde jag med att ta en promenad i Haga-kvarteren. Det är en av mina traditioner när jag besöker stan. Den här gången blev dock inga kryddor från curry house där jag brukar handla. Besökte söta tema-butiken Heartstore men något hårdrockshjärta hade de inte;). Köpte dock rökelse och döskalle-pärlor på Regnbågen. Rökelsen luktar kryddnejlika så kanske sparar jag den till jul. Gick dessutom i en gullig liten tehandel för att köpa presenter till alla som skulle besökas dagen efter. Damen bakom disken var jätterar och hjälpsam så jag hittade de perfekta teerna-och dessutom Miss Saigon, ett te jag letat efter sedan september. Glad i hågen gick jag hem och beställde lunch på en indisk restaurang. När jag klev ut från den blev jag stoppad på gatan och fick frågan "Ursäkta, är det du som är CrimsonAnna?" Svarade ja. Det var en annan nätvän som jag pratat med länge men aldrig träffat. Vi stannade och pratade ett tag innan jag gick hem och vilade innan konserten.

Jag har aldrig satt min fot på Ullevi så bara det var mäktigt. Ibland är det dessutom väldigt skönt att ha fel-trodde jag skulle ha sämsta platsen på Ullevi men det hade jag inte. Hade helt okej platser faktiskt. Gillade första förbandet Lauren Harris bäst. Hade inga förväntningar men hon är cool. Avenged Sevenfold är inte min kopp te. Men huvudaktenvar fantastiska. Fick höra alla mina favoritlåtar utom en, och hittade dessutom en ny (Rime of the ancient mariner). Var lite orolig att mina förväntningar skulle vara för höga och sabba alltihop men de infriades allihop. Jag var dessutom grymt imponerad av Bruce Dickinsons snabba klädbyten. Bra jobbat.

Efter att ha skrikit mig halvhes vandrade jag ut i Göteborgsnatten mot rockbaren där jag fick köa i en halvtimme. Skulle möta upp två av medlemmarna i bandet där men fick efter att ha sms:at besked om att ena killen var tvungen att dra hem blev det iaf en snabb öl med den ene killen. Kul att se honom igen-enda nackdelen med att hjälpa ett göteborgsband, de bor så långt bort. Dags att dratta i säng efter en lycklig metaldag och förbereda sig för en ny spännande dag.

Göteborg dag 2-metalfrukost


Upp på morgonen och vandra iväg till Järntorget för att ta spårvagnen till Centralstationen där det var dags att möta upp Kalle, en av mina äldre Internet-vänner. Vi har pratat på nätet i tre år, med ett lite uppehåll för diverse fnurror på tråden, men fram tills denna dag har vi aldrig träffats. Men nu så. Han såg ut ungefär som jag tänkt mig men lite kortare. Dock precis lika go som jag trodde. Vi käkade frukost ihop c:a en timme innan han kilade vidare mot festen han skulle jobba på och jag drog ut på stan. Inget Göteborgsbesök är komplett utan ett besök på Shock. Jag hade kikat in en snabbis dagen innan men nu hade jag pengar så jag kilade in där och provade rea-skor. Har letat efter ett par som funkar både till vardag och fest, samt till både jeans och klänning. Shock kan man lita på så ett par underground-pumps utan klack samt ett par körsbärsörhängen (har letat efter ett par klassiska rhängen med körsbär) fick följa med hem. Passade på att kika in på Lush i Göteborg också. Mkt trevlig personal.

Eftermiddagen spenderade jag med att försöka få tag i en kompis men att få tag i honom var som att sjunga La Isla Bonita på karaoke: låter enkelt men är supersvårt i praktiken. Så det blev ytterligare en tidig kväll men det var precis vad jag behöver.

onsdag, juli 30, 2008

Tack Åke

Gör en paus i Göteborgsreferatet eftersom jag läste att Åke Thambert, grundare av Indiska, avlidit 91 år gammal. Vill bara tacka eftersom Indiska lyst upp min lägenhet och väckt mitt intresse för Indien. Vila i frid, Åke.
Spelar som minne "Chunari, chunari" från "Monsunbröllop". Tror inte Åke har ngt emot att jag istället för att sörja hans död hedrar hans liv.


Göteborg dag 1-Go west

Så var det dags att dokumentera min västkustresa. Morgonen började kl. 5 då jag klev upp, packade det allra sista och sade adjö till mina kära katter för att ta X2000 till Gteborg. Jag är en av de som gynnats att av SJ:s biljettsystem så jag åkte första klass billigt. Jätteskönt och dessutom var jag nere på tre timmar. Väl där var det fem timmar kvar till jag fick checka in på vandrarhemmet. In med bagaget i en av centralstationens illgröna boxar och iväg för att vandra runt i stan ett par timmar. Kollade bl.a på skor eftersom jag saknar ett par rockiga skor som inte har så mycket klack och som funkar både till vardag,fest, jeans och klänning. Hittade ett intressant par på Shock men eftersom det är den 24:e fick jag vackert vänta med att köpa dem. Åt en supergod sallad på Slimfood. Man fick komponera själv vilken är toppen för mig som är vegetarian (grekisk sallad brukar vara det vegoalternativ man har och jag har olivskräck) Så det blev kikärtor, bönor och keso för hela slanten samt ananas.
Det var helt underbart att gå runt i sin egen takt, för sin egen skull. Jag kände hur all gnisslighet, stress och irritation rann av mig.

Betämde mig för att ta en tidig kväll på vandrarhemmet och köpte lite mat på hemköp. I köket träffade jag Lukas, en söt schweizisk kille som rest runt några veckor i sverige. På en blandning av svenska engelska och tyska pratade vi om allt möjligt och vi delade hans mat (hans var också vego) Vi bytte tyvärr inte msn, mail eller något men det var trevligt ändå.

To be continued...

måndag, juli 28, 2008

Hemma igen

Jag kom för att lägga Götet i ruiner och lämna det i en oreda av flammor och ylande hårdrockshjärtan.
Jag reste med ett blåvitt hårdrockshjärta, en harmonisk själ och ett återvunnet leende. Kommer mer sedan.
Dagens måndagmetal är givet "Staden Göteborg" med Lok och Hardcore superstar